Kwaliteit planten

Snelle bezorging

Vertrouwd & bewezen

Zorgvuldig verpakt

chevron_left chevron_right

Welke plant voor mijn tuin?

Welke plant voor mijn tuin?

Welke Plant Past Bij Welke Tuin

Het kiezen van de juiste planten voor je tuin kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en overwegingen kan het een leuke en lonende ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste plant voor jouw tuin te vinden.

Ken Je Tuin

De plek waar je de plant wilt plaatsen is essentieel voor het kiezen van de juiste plant. De hoeveelheid zonlicht en de luchtvochtigheid van de plek bepalen welke plant het naar zijn zin zal hebben.

Hoogte

Een tuin waarin alleen lage planten staan wordt gauw saai. Probeer dus op verschillende plekken hoogte te creëren. Dat kan door het planten van een boom (pje), klimplanten, hoge heesters of siergras. Sierappelboompjes zijn kleine boompjes die al gauw in een tuin passen.

Onderzoek

Dankzij de vele online mogelijkheden, kun je vanuit het comfort van je eigen huis de perfecte tuinplant vinden. Met handige zoekfilters kun je de selectie eenvoudig aanpassen op basis van jouw voorkeuren.

Combinatieteelt

Combinatieteelt is een methode waarbij je verschillende soorten planten naast elkaar plant om de groei van beide planten te bevorderen. Bijvoorbeeld, tomaten kunnen goed groeien naast basilicum, selder, prei, knoflook, sla, bieslook.

Met deze tips kun je de beste plant voor jouw tuin vinden. Veel succes met het kiezen van je planten!

door Sil Feijen – december 10, 2023