Kwaliteit planten

Snelle bezorging

Vertrouwd & bewezen

Zorgvuldig verpakt

chevron_left chevron_right

Het verzorgen van kamerplanten

Het verzorgen van kamerplanten

Het verzorgen van kamerplanten

Kamerplanten kunnen een prachtige aanvulling zijn op elk interieur, maar ze hebben wel de juiste zorg nodig om te gedijen. Hier zijn enkele tips om je kamerplanten gezond en gelukkig te houden.

Water Geven

Het is belangrijk om je planten niet te veel water te geven. Als er water onderin de pot blijft staan, kunnen de wortels in het water komen te staan, wat kan leiden tot wortelrotHet is beter om water op kamertemperatuur te geven of regenwater te gebruiken, omdat dit minder kalk bevat. Je kunt de grond controleren of het te nat/droog is door met een satéprikker (of je vinger) diep in de grond te steken.

Luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in huis is zowel goed voor de plant als voor je eigen gezondheid. Als de luchtvochtigheid te laag is, kunnen je kamerplanten uitdrogen. Wat je kunt doen is sproeien.

Voeding

Bij het verzorgen van kamerplanten dien je de kamerplant ook voeding te geven in de groeiperiode. Dit is meestal van maart tot oktober. De ene plant vraagt wel meer voeding dan de andere plant. Vloeibare plantenvoeding kan de plant het beste opnemen.

Verpotten

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “Hoe vaak moet ik mijn kamerplant verpotten?”. De beste periode om de plant te verpotten is toch wel het voorjaar. Oudere planten die niet snel groeien kun je best om de twee à drie jaar verpotten.

Standplaats

Zet planten nooit direct tegen het glas. Ze kunnen verbranden of bevriezen. Planten mogen niet te dicht bij de verwarming. Alleen groene planten die met weinig licht toekunnen kun je in een donker hoekje zetten.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kamerplanten gezond en gelukkig blijven. Veel succes met het verzorgen van je planten!

door Sil Feijen – december 10, 2023